USPJEŠAN NATJECATELJSKI VIKEND ĐAKOVAČKE ERGELE

Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje se proteklog vikenda održalo u Rumunjskoj, natjecatelji Državne ergele Đakovo – Antun Živić (vozač) i Tomislav Obrovac (suvozač), svojim plasmanom izborili su kvalifikacije i pravo nastupa na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u vožnji dvoprega. Turnir je bio vrlo zahtjevan i dinamičan, a vozači ergele sa kobilama kojima je ovo ujedno bio i debitantski nastup na natjecanjima, zauzeli su sveukupno 9. mjesto te postali prvi vozači u Hrvatskoj sa osiguranim pravom nastupa na svjetskom prvenstvu. Svoju dominaciju je i u Rumunjskoj ponovno potvrdio višestruki svjetski prvak Zoltan Lazar.
Tijekom istog vikenda uspjeh natjecatelja đakovačke ergele se nastavio. Tako je na Croatia cupu u vožnji dvoprega u Slavonskom Brodu, Danko Drobnjak zauzeo sveukupno 1. mjesto, dok su Josip Zirn i Tomislav Drenjančević zauzeli 3. i 5. mjesto.
Na dresurnom turniru KK Karoca u Zagrebu, jahačica đakovačke ergele Katarina Čorić je u kategoriji L osvojila 1. mjesto, dok je jahačica Tea Tosenberger za KK Đakovo u kategoriji M osvojila 3. mjesto.

Zadovoljni smo početkom ove natjecateljske sezone, te vjerujemo da će se uspjesi nastaviti i dalje, jer je ovo rezultat kontinuiranog i stručnog rada tima ergele kroz posljednjih nekoliko godina. Osim što naše lipicance testiramo na natjecanjima i te informacije koristimo u ostvarivanju selekcijskog napretka, ovakvi su rezultati vrlo dobra promocije ergele, ali i lipicanaca u Hrvatskoj i Europi.

Did you like this? Share it!