ĐAKOVAČKOJ ERGELI NACIONALNA NAGRADA ZA „BOŽIĆNI BAL LIPICANACA“

Strukovna udruga Klub članova „Selo“ iz Zagreba raspisala je natječaj za dodjelu nacionalne godišnje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za 2016. godinu koja se dodjeljuje u šest kategorija. Na prijedlog Osječko-baranjske županije, Državna ergela Đakovo nominirana je u kategoriju ruralno-turističkih manifestacija s predstavom „Božićni bal lipicanaca“. Nakon pregleda svih nominiranih manifestacija, stručno povjerenstvo za dodjelu nagrada odlučilo je đakovačkoj ergeli dodijeliti brončanu povelju.

Nacionalna nagrada za Božićni bal lipicanaca značajno je priznanje ovoj najvećoj predstavi s konjima u Republici Hrvatskoj, te nagrada za trud koji se svake godine ulaže u realizaciju predstave. Ovaj glazbeno-scenski spektakl, uz ulogu koju ima kao turistički atraktant adventske ponude ergele, značajan je alat promocije lipicanaca i Državne ergele Đakovo kao kulturne i nacionalne baštine Republike Hrvatske. Prezentacija lipicanaca i ergele na ovaj način doprinosi konačnom cilju da ergela postane prepoznatljiv nacionalni brend.

 

 

Na fotografiji:

Ivo Bašić (glavni tajnik Ministarstva turizma), Nidal Korabi (ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik), Dijana Katica (organizator Suncokreta ruralnog turizma).

 

Did you like this? Share it!