POSEBNO PRIZNANJE DEĐL!

Na godišnjoj skupštini HKS-a u Zagrebu, 17. veljače 2018. godine, Državnoj ergeli Đakovo i Lipik dodijeljena je ZAHVALNICA za doprinos u promicanju konjičkog sporta u RH!

Read More

NOVA FOTO-OPREMA!

Od danas je TURISTIČKI ODJEL (marketing i turizam) Državne ergele Đakovo bogatiji za FOTO-OPREMU uz financijski potporu Ministarstva poljoprivrede, ministra poljoprivrede TomislavaTolušića, a na inicijativu i zalaganje ravnatelja Državne ergele Đakovo i Lipik, Mirka Damjanovića. Očekujte još bolje fotografije Vaše i Naše ergele i konja lipicanaca!

Read More

UNESCO MEĐUNARODNA NOMINACIJA ZA ZAŠTITU UZGOJA LIPICANACA

U Sloveniji je 6. veljače 2018. godine, u Kobilarni Lipica održana koordinacija državnih ergela i Ministarstva kulture iz 6 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Italija) vezano za MEĐUNARODNU NOMINACIJU ZA ZAŠTITU UZGOJA LIPICANACA kao svjetske nematerijalne kulturne baštine pri organizaciji UNESCO. Državnu ergelu Đakovo i Lipik predstavili su Mirko Damjanović, ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik i Damir Jakšić, […]

Read More

NOVI MARATONSKI FIJAKER PRISTIGAO IZ MAĐARSKE!

Novi maratonski fijaker pristigao je iz Mađarske! Biti će motivacija vozačima đakovačke ergele za postizanje još boljih rezultata u zaprežnom sportu. Uz velikodušnu financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, ministra Tolušića, a na inicijativu ravnatelja Državne ergele Đakovo i Lipik, Mirka Damjanovića, Hrvatska će biti prezentirana na konjičkim turnirima na uistinu dostojanstven način u zemlji i izvan granica LIJEPE NAŠE!

Read More

PRIJEM U ČLANSTVO ESSA (EUROPEAN STATE STUD ASSOTIATION)!

Nakon intenzivnih radova na uređenju ergela u Đakovu i Lipiku, nabavci novih grla, opreme i strojeva koji su se odvijali zadnja tri mjeseca, jučer nas je obradovala vijest iz Lipice, Slovenija, sa sastanka predsjedništva ESSA (European State Stud Association) o primitku Državne ergele Đakovo i Lipik u punopravno članstvo. Ova inicijativa koju je pokrenuo ravnatelj Mirko Damjanović samo je korak […]

Read More

NABAVLJENO 10 HRANILICA ZA KONJE!

Državna ergela Đakovo i Lipik bogatija je od danas za 10 hranilica, koje će biti postavljene na otvorenim prostorima ergelinih lokacija. One će znatno povećati iskorištenost sijena, dok će konjima omogućiti jednostavniji pristup hrani i osigurati im dovoljne količine za kvalitetnu prehranu tijekom dana. Hranilice su nabavljene uz pomoć ministra Tomislava Tolušića i Ministarstva poljoprivrede, a na inicijativu Mirka Damjanovića, […]

Read More

VRAĆANJE IZVORNIH LINIJA I RODOVA U UZGOJ!

Državna ergela Đakovo i Lipik ponosni je vlasnik tri nova grla: pastuha Tulipan Matador, te kobila Rebecce Thais i Cice. Kobile su nabavljene za potrebe ergele Lipik, dok pastuh ostaje u ergeli Đakovo. Projekt je to hvale vrijedan, realiziran uz pomoć ministra Tomislava Tolušića i Ministarstva poljoprivrede, te začetnika ideje, ravnatelja Mirka Damjanovića.

Read More

NASTAVLJAJU SE NOVA ULAGANJA U TURISTIČKU INFRASTRUKTURU!

Državna ergela Đakovo od prošlog tjedna u svom vlasništvu ima objekt koji će prenamijeniti u turističke svrhe, a kupnjom kojeg je posjed Ergele objedinjen i sada predstavlja jednu veću i svrsishodnu cjelinu! Sve to i dalje uz velikodušnu potporu Ministarstva poljoprivrede, ministra Tolušića, te naravno inicijativu ravnatelja Mirka Damjanovića.

Read More

NOVI STROJEVI ZA RADOVE U POLJOPRIVREDI!

Nova financijska ulaganja uslijedila i u nove strojeve za radove u poljoprivredi uz potporu Ministarstva poljoprivrede, ministra Tolušića, a na inicijativu ravnatelja Mirka Damjanovića.  

Read More

BOŽIĆNI BAL LIPICANACA 2017.!

Državna ergela Đakovo i Lipik po šesti je puta pokazala čudesnu raskoš lipicanaca!  U dvije predstave, pred 1400 gledatelja, održan je tradicionalni Božićni bal lipicanaca! Više slika donosimo u našoj galeriji koju možete pogledati OVDJE.  

Read More